A primit 200.000 de euro după ce s-a infectat cu stafilococ în spital. I-au scurtat 4,5 cm din picior

Date:

* Decizie aspră pentru Spitalul Județean Piatra Neamț. Instituția trebuie să achite unui fost pacient daune morale de 200.000 de euro, motivul fiind că acesta a fost infectat cu stafilococ în timp ce era internat în unitatea medicală.
* Spitalul a susținut că bărbatul a venit cu stafilococul din exterior și a atacat decizia cu apel.
* Este același spital în care, anul trecut, au murit zece pacienți în urma unui incendiu și în care managerii erau schimbați pe bandă rulantă, pe criterii politice.

Accident din cauza unui câine

În septembrie 2015, V.C.G., un muncitor în domeniul construcțiilor de loc dintr-o comună din județul Neamț, a fost victima unui accident de circulație, în timp ce conducea un moped, incidentul fiind provocat de un câine necontrolat de stăpânul său.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani a ajuns la spital cu o mână și un picior rupte, suferind două operații. În timpul internării, analizele au arătat că pacientul era infectat cu Staphylococcus aureus. În acțiunea de daune depusă la instanță în 2017, V.C.G. a susținut că a fost externat fără să fi fost vindecat de infecția nosocomială contractată în spital și fără recomandarea unui tratament de specialitate, ceea ce a avut drept consecință că operația ”nu se vindeca, avea dureri și nicio certitudine de vindecare sau de ameliorare”.

De precizat că, în paralel cu procesul de daune, V.C.G. a fost trimis în judecată pentru faptul că la momentul accidentului era băut. A fost condamnat cu suspendare și obligat la ore de muncă în folosul comunității, dar, într-un proces ulterior, a fost scutit de obligația din urmă după ce a demonstrat că, în urma tratamentului inadecvat, are un picior mai scurt cu 4,5 centimetri.

Citește articolul integral în Reporteris

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...