Abuz de forţă al Fiscului. Cum a fost îngropată o firmă care a obţinut bani europeni

Date:

Cu un raport de control în care au descoperit “datorii” la stat, inspectorii fiscali din Galaţi au îngropat o firmă. După blocarea conturilor şi executarea silită societatea comercială a pierdut un proiect european nerambursabil. Intrată în insolvenţă, firma a contestat raportul de control şi a câştigat în instanţă. Curtea de Apel Iaşi i-a acordat şi despăgubiri de 2 milioane de lei.

O firmă de construcţii a fost aproape falimentată de Fisc, când abia ce obţinuse o finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltare. După ani de zile, societatea a reuşit să demonstreze în instanţă că datoriile ce îi fuseseră puse în sarcină nu existau decât în mintea inspectorilor fiscali.

Evident, de finanţarea nerambursabilă s-a ales praful. Acum, firma cere despăgubiri, iar Tribunalul i le-a acordat. Dacă sentinţa va rămâne definitivă, Fiscul va fi bun de plată. Din banii noştri.

În ianuarie 2012, Ogiva Construct SRL demarase un proiect de dotare cu utilaje specifice lucrărilor de construcţii. Proiectul se ridica la o valoare de un milion de lei, din care 584.500 lei reprezentau suma eligibilă nerambursabilă. Cererea de finanţare a fost aprobată în septembrie 2013, iar firma a contractat un credit pentru cofinanţarea proiectului.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...