Administrarea dozei de rapel (booster) a redus de 11 ori riscul de infecție și de 20 de ori riscul de forme severe de COVID-19 în Israel

Date:

O delegație medicală de experți din Israel a ajuns miercuri la sediul CNCAV.Specialiștii au fost primiți de către col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

La întâlnire a participat și Excelența Sa, David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

“Membrii delegației au prezentat modul de desfășurare al campaniei de vaccinare din Israel, principalele dificultăți întâmpinate, dar și punctele forte pe care s-au bazat în atingerea obiectivelor stabile.Discuțiile au fost extrem de utile și axate pe provocările logistice, medicale și nu în ultimul rând pe comunicarea beneficiilor și importanței vaccinării în rândul populației, precum și pe combaterea dezinformării.

Important de reținut! Datele științifice colectate din viața reală au demonstrat că administrarea dozei de rapel (booster) a redus de cca 11 ori riscul de infecție cu SARS-CoV-2 și de cca 20 de ori riscul de forme severe de COVID-19, comparativ cu persoanele care primiseră doar schema primară de vaccinare, ceea ce, în opinia experților, a determinat ameliorarea substanțială a situației epidemiologice în Israel. Cea mai bună veste a fost că rata de reacții adverse a fost, în general, mai mică în comparație cu rata înregistrată după doza 2 sau doza 1″, precizează pagina Ro Vaccinare.

Suplimentar, rata de apariție a miocarditei postvaccinale după booster, la tineri, a rămas extrem de rară, chiar mai scăzută comparativ cu rata raportată după doza 2.

“Și nu, nu este o subraportare deoarece monitorizarea miocarditei postvaccinale în Israel se face printr-un mecanism de identificare proactivă, săptămânală, în toate spitalele și nu se bazează pe datele colectate pasiv în urma raportării de la profesioniștii din sănătate sau de la pacienți/ aparținători”, se mai arată pe pagina Ro Vaccinare.

Foto: CNCAV

Citește și: Mihai Lasca riscă între 1 și 5 ani de închisoare pentru răspândirea de informaţii false ce pun în pericol securitatea naţională (presshub.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...