Anchetă Daily Mail: Ce s-a întâmplat cu copiii abandonați din România? ONG: După treizeci de ani, acei copii sunt acum adulți, mulți dintre ei cu dizabilități psihice și fizice grave

Date:

Au trecut 30 de ani de când imaginile șocante cu orfani români au revelat întreaga oroare a durei guvernări a lui Ceaușescu, dar Kate Thomson constată, într-o anchetă publicată de Daily Mail, că povestea lor e departe de a se fi terminat.

Jane a simțit mai întâi mirosul. O duhoare putredă care îți făcea ochii să lăcrimeze. Apoi, locurile de neimaginat. Șiruri de pătuțuri metalice pline cu copii slabi, pe jumătate dezbrăcați, zăcând în propriile fecale. Câte trei într-un pat, priveau din spatele gratiilor, cu ochii măriți. Chiar și în mijlocul acestei orori viscerale, nu se auzea niciun zgomot. Tăcerea era stranie.

Camera slab luminată era plină de copii și niciunul dintre ei nu plângea. De ce-ar fi făcut-o? Nimeni n-ar fi venit. Asta a fost scena care a întâmpinat-o pe Jane Nicholson, asistentă medicală și șefă a unei organizații umanitare, acum în vârstă de 76 de ani, în 1991, atunci când a intrat pentru prima oară într-un orfelinat din nordul României.

Citește articolul integral în G4Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...