ANM: Instabilitate atmosferică și precipitații abundente, de vineri dimineață până duminică seara în cea mai mare parte a țării

Date:

ANM a emis vineri o informare de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate, valabilă de vineri dimineaţa până duminică seara în majoritatea regiunilor.

Astfel, în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină.

De asemenea, se vor semnala vineri îndeosebi în sud-estul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona de munte averse cu caracter torețial și descărcări electrice. Sâmbătă, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puţin intense şi se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul şi nord-estul teritoriului.

În intervalul menţionat, cantităţile de apă vor depăşi, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20 – 50 litri/mp. În vestul şi nord-vestul ţării, în aceste zile, vremea se va menţine răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 18 – 20 de grade. În restul teritoriului va fi normală termic, chiar uşor mai caldă în sud-est.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...