Barna: Nu ne jucăm cu demisiile. Nu suntem un partid care face bambilici cu demisii depuse şi retrase

Date:

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna exclude ipoteza retragerii demisiilor din partea miniştrilor USR PLUS.

“Demisiile au fost anunţate ieri seară şi depuse în această dimineaţă la Cabinetul premierului, în deplină asumare şi în deplină responsabilitate. Acest cabinet Florin Cîţu a expirat. Rolul de premier pentru România al lui Florin Cîţu a expirat, dintr-un motiv foarte simplu: nu are competenţa necesară să conducă această coaliţie. Nu ne jucăm cu demisiile. Nu suntem un partid care face bambilici cu demisii depuse şi retrase. Aceste demisii sunt depuse legal, olograf – aşa cum am văzut că este aşteptarea echipei Florin Cîţu din PNL – aşteptăm ca ele să fie procesate. Cele 45 de zile au început să curgă”, a declarat Dan Barna.

Potrivit acestuia, preşedintele Klaus Iohannis i-a spus că va accepta demisiile miniştrilor USR PLUS atunci când le va primi.

“Este dreptul şi atributul premierului să decidă cum îşi structurează Cabinetul. Miniştrii – cei care au fost votaţi de Parlament, cei care constituie structura politică a Cabinetului – şi-au înaintat demisiile tocmai pentru că am spus că vom merge până la capăt şi am făcut acest lucru”, a adăugat Dan Barna.

Acesta a mai spus că “blocarea” moţiunii de cenzură reprezintă un “abuz asupra democraţiei, fără precedent” în istoria României şi că aceasta trebuie supusă votului.

“Faptul că noua majoritate, Cîţu-Ciolacu blochează dreptul la moţiune de cenzură al unor parlamentari – un lucru despre care Curtea Constituţională a spus în repetate rânduri că este un drept definit explicit, un drept constituţional care este încălcat în mod grosier în aceste zile – arată că, într-adevăr, avem în momentul de faţă o majoritate Cîţu-Ciolacu care ucide, prin fiecare neprezentare la şedinţa Biroului Permanent, statul de drept din România”, a adăugat liderul USRPLUS.

La rândul său, premierul a spus că analizează situaţia politică actuală în contextul demisiilor miniștrilor USRPLUS.

“Daţi-mi voie să analizez întâi situaţia şi după aceea o să vin cu un răspuns. Când am un răspuns, o să vin, dar în momentul ăsta încă analizez situaţia politică în care ne aflăm. Când o să iau decizia, o să vă anunţ. Nu am luat nicio decizie în acest sens. Eu, în continuare, mizez pe o guvernare de dreapta în România”, a conchis Florin Cîțu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...