Bistrița nu (mai) crede în basme!

Date:

Ioan Oltean, alias „Nelu Mexicanul”, alias „Crocodilul”, a fost albit la Nufărul (Spălătoria de probe a PSD/CCR/Parlamentul României). Acum scoate iar nasul afară, cică să se reabiliteze, la sfatul lui Emil Boc, singurul pedelist care a crezut în nevinovația lui.

„Crocodilul” nu a fost un politician prost, tocmai că a știut foarte bine să se ferească de DNA. Dovadă că toți cei de lângă el au „căzut” unul câte unul: Nelu Ioan Botiș – ministrul Muncii, Silviu Bian – șef ANOFM, Crinuța Dumitrean – ANRP, Ioan Andreica – secretar de stat la ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Dorina Danielescu – ANRP, la care se mai adaugă multe alte numiri în instituțiile locale și județene din Transilvania etc.

Acești iluștri au fost propuși de Ioan Oltean pe funcții și validați de Emil Boc. Dacă Oltean deschide gura în fața procurorilor sau a presei, Emil Boc dispare din PNL. Iată motivul real al susținerii lui Oltean de către Emil Boc. De fapt e o înțelegere nescrisă, e o „lege a omertei”, prin care fiecare își garantează celuilalt că nu va vorbi. Mesajul din conferința de presă de ieri de la Bistrița este pentru Emil Boc, să stea liniștit, dar și pentru restul, care nu au crezut în Oltean, să își facă griji. Un mesaj transmis foarte clar este și cel pentru cei aflați în dosarele lui Oltean ca și complici: aveți grijă că fapta nu există, nu faceți alte declarații!

Este știut faptul că părțile într-un dosar nu au voie să comunice între ele, pentru a nu zădărnici ancheta. Un avertisment care, cumva, îi liniștește și îi asigură de faptul că Oltean e pe cai mari. Un mesaj codat, preluat ad literam de toată presa locală și națională, care acum a ajuns la toți cei care trebuie să știe, fără ca Oltean să îi anunțe personal pe fiecare și să se expună unor riscuri.

În urma conferinței de presă de ieri, „acoliții” lui Oltean știu foarte bine că pot să tacă în continuare și să spere la o soluție similară în dosarele în care sunt anchetați. Cel mai greu dosar e cel cu mafia ANRP, în care mai așteaptă sentințe Crinuța Dumitrean și Mihai Rotaru, ambii conectați direct la speța Ioan Oltean. Restul declarațiilor au fost doar de umplutură și au venit numai să mascheze acest avertisment pentru complici.

Dacă vreți să (re)vedeți efectele numirilor cu cântec făcute de Ioan Oltean și Emil Boc, citiți ancheta Recorder, din martie 2021, despre Apele Române, să vedeți că încă au repercusiuni grave. Numirea unui director ABA pe jumătate din Transilvania, în schimbul unor „ciuperci”, cum se poate traduce? Pentru cei care nu îl cunosc pe Ioan Oltean, le propun să studieze cele 13 volume de dosare penale clasate cu fapta nu există! Eu nu cred în basme!

Citește articolul complet în Năsăudeanul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...