Când vom primi a treia doză de vaccin anti-COVID și care va fi schema de administrare

Date:

În tot mai multe state se vorbește despre iminența unui val patru al pandemiei, dar și de o nouă doză (a treia) ce trebuie administrată populației. Newsweek România a întrebat Comitetul Național de Vaccinare când ar putea fi administrată în România o nouă doză de vaccin.

Statele Europei au ajuns la procente importante de vaccinare a populației. În jur de 70% din populație a vaccinat Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Norvegia, Suedia sau Germania. Cu toatea cestea, numărul infecțiilor de COVID este în creștere, iar o explicație o reprezintă apariția unor noi tulpini mult mai agresive, cea mai cunoscută fiind Delta.

Pe de altă parte, primele vaccinuri anti-COVID au fost administrate în ianuarie, iar specialiștii vorbesc despre protecție sigură de opt luni.

Newsweek România a întrebat Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID (CNCAV) când ar putea fi adminsitrată populației o nouă doză de vaccin anti-COVID.

„Datele de până acum arată că protecția împotriva bolii simptomatice COVID-19 și împotriva spitalizărilor se menține 6-8 luni și nu este de așteptat ca într-o lună sau două să scadă brusc. Din datele științifice disponibile momentan, nu este nevoie de administrarea unei a treia doze.

Durata protecției poate fi măsurată corect doar prin observarea populației vaccinate și monitorizarea infecțiilor. Sunt studii care urmăresc titruri de anticorpi neutralizanți și răspuns celular, însă, nefiind stabiliți parametrii imuni corelați cu protecția, aceste studii nu sunt suficiente pentru a stabili în ce moment va fi necesară administrarea unei a treia doze.

Citește articolul integral în Newsweek România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...