Ce reacții reclamă asasinarea unui român într-un atac iranian?

Date:

Cât mai valorează o viață de român? Dar a europenilor? Diplomația întârzie inexplicabil să reacționeze adecvat la uciderea unui român și a unui britanic într-un sălbatic atac militar, violând grav dreptul internațional.

Abia la patru zile de la ce s-a numit diplomatic ”incident”, când de fapt a fost o agresiune militară și un act de terorism de stat, de bună seamă iranian, cum afirmă la unison și Ierusalimul, și Londra, ba chiar și guvernul de stânga de la Washington, MAE a intrat în acțiune, urmând diplomațiilor israeliană, britanică și americană. După un weekend prelungit, ministerul de la București l-a convocat, în fine, pe ambasadorul iranian la minister, spre a-i solicita explicațiile necesare.

Că Iranul contestă că a săvârșit agresiunea soldată joia trecută cu asasinarea unui român și a unui britanic pe puntea principală a petrolierului Mercer Street, navigând pașnic în Golful Persic, nu e de mirare. Iranul nu-și asumă niciodată actele de piraterie sau de terorism de stat. Dar nicio altă țară din regiune în afară de statul evreu, al cărui cetățean e patronul companiei britanice Zodiac Maritime, de care aparține atacatul vas japonez, navigând sub pavilion liberian, nu are arsenalul necesar unui asemenea atac. Nicio țară în afară de Iran nu aplică tacticile și nu are obiceiul, modul de a opera, capacitățile și obiectivul necesare să facă identificarea ei ca agresor plauzibilă.

Articolul integral în Deutsche Welle

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...