Ce se întâmplă cu procedura de recuperare de la Romprest a prejudiciului de 243 de milioane de lei adus bugetului Sectorului 1 București

Date:

Consiliul local al Sectorului 1 are pe ordinea de zi hotărârea de mandatare a primarului Clotilde Armand privind recuperarea prejudiciului de 243 de milioane de lei, adus bugetului Sectorului 1 prin contractul cu operatorul de salubritate Romprest și constatat de Ministerul Finanțelor, prin Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară, potrivit ordinii de zi a CL Sector 1 de vineri, 10 decembrie 2021, ora 14.

În iulie 2021, G4media.ro a relatat în exclusivitate despre raportul de control realizat de Ministerul Finanțelor care arată că Romprest ar fi produs un prejudiciu de 243,8 milioane de lei din fonduri publice în urma emiterii unor facturi cu tarife supraevaluate, dar și pentru servicii care nu există în contractul de salubrizare.

Procesul verbal al controlului este realizat de Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară din Ministerul Finanțelor, minister condus de Florin Cîțu în calitate de ministru interimar al Finanțelor. Ministerul a sesizat parchetul pentru deschiderea unui dosar penal.

În replică, Romprest a acuzat-o pe Cotilde Armand că ar fi dat declarații false inspectorilor de la Ministerul Finanțelor cu ocazia controlului efectuat la Primărie. Într-un comunicat de presă, Romprest a arătat că Primăria Sector 1 ar avea toate documentele referitoare la contractul de salubritate, deși în procesul verbal se arată că nu le-ar avea.

Articolul integral, pe g4media.ro!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...