Cea mai puternică reţea de heroină din Iaşi, spartă în miez de noapte: 7 reţineri și 6 arestări

Date:

Gruparea fraţilor Emacu din Nicolina, care par să fie cărăuşii Cordunenilor, s-a prăbuşit în câteva ore, după o spectaculoasă acţiune în trafic. Liderii grupării tocmai veneau de la Bucureşti cu un nou transport.

Şapte traficanţi şi dealeri de droguri de mare risc au fost capturaţi miercuri seara de poliţiştii Antidrog şi procurorii DIICOT Iaşi. Dintre aceștia, șase au fost arestați.Gruparea se ocupa cu vânzarea de heroină în Iaşi, fiind cea mai puternică de la acest moment, şi era condusă de fraţii Narcis şi Sergiu Emacu, din cartierul Nicolina. Cei doi mergeau săptămânal la Bucureşti de unde aduceau “marfă” şi o plasau dealerilor, care vindeau gramul cu 700-800 de lei. Dintr-un gram de heroină, aceştia făceau zece doze.

În această săptămână, avându-i pe membrii grupării sub supraveghere, autorităţile din Iaşi au organizat un flagrant pentru a-i opri pe traficanţi. Miercuri seara, poliţiştii Antidrog şi un procuror DIICOT Iaşi au organizat un flagrant în comuna Mogoşeşti pe drumul judeţean ce vine dinspre Vaslui, unde un echipaj de la rutieră trebuia să oprească autoturismul Renault în care cei doi fraţi Emacu şi un prieten, Leonard Paşcu, de 23 de ani, se întorceau de la Bucureşti.

Cei trei se injectaseră pe rând, pe drum, cu heroină, astfel că la vederea echipajului de la rutieră Narcis Emacu s-a făcut că opreşte autoturismul, apoi a demarat în trombă şi a lovit agentul de poliţie. Poliţistul a scăpat doar cu răni minore, deoarece s-a împins într-o parte chiar de maşina care trebuia să îl calce. Ulterior, Narcis Emacu, care se afla sub influenţa drogurilor, a demarat în trombă şi în mers a aruncat drogurile, acestea fiind recuperate de poliţişti.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...