Centrul European pentru Drepturile Romilor cere încetarea evacuării din Pata Rât: „Mai multe familii vor rămâne fără adăpost”

Date:

Centrul European pentru Drepturile Romilor cere încetarea evacuării planificate din Pata Rât. Familiile care locuiesc acolo, deja într-un mediu toxic, riscă să rămână fără adăpost.

Centrul European pentru Drepturile Romilor i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Emil Boc, în care instituția îndeamnă Primăria să înceteze evacuarea familiilor de romi din Pata Rât. Aceasta ar fi a doua evacuare prin care locuitorii din Pata Rât trebuie să treacă, după ce au fost nevoiți să plece de pe strada Coastei din Cluj-Napoca:

„Tocmai am trimis o scrisoare primarului din Cluj-Napoca prin care îl îndemnăm să înceteze evacuarea planificată a familiilor de romi care locuiesc la Pata Rât. După un deceniu în care au trăit lângă un depozit de deșeuri de la periferia orașului, mai multe familii sunt amenințate cu o evacuare săptămâna aceasta, după ce a fost trimis un ordin de la Primărie. Aceasta ar fi cea de-a doua evacuare a acestora după ce au fost evacuați acum zece ani de pe strada Coastei din Cluj-Napoca și mutați în locuințe inadecvate la Pata Rât”, anunță Centrul European pentru Drepturile Romilor. 

Citește articolul complet în Monitorul de Cluj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...