Cioloş, pentru ZDI, despre cazul Cîţu: “E o problemă gravă. Preşedintele Iohannis a ştiut?”

Date:

Dacian Cioloş s-a întâlnit, ieri, cu membri şi aleşi ieşeni din USR PLUS, într-o foarte scurtă vizită din care am reuşit să prindem câteva minute pentru cititorii Ziarului de Iaşi.

“M-am întâlnit cu mai mulţi colegi din filiale. Sunt într-un scurt turneu prin ţară şi am început cu judeţele din Moldova”, ne-a spus copreşedintele alianţei. “Nu am avut intenţia să mă întâlnesc doar cu conducerea, ci, în general cu membri activi”. Dacă Ştefan Tanasă, preşedintele ales de două luni al alianţei la Iaşi, a fost prezent, predecesoarea lui, Cosette Chichirău a lipsit.

Oricum, “înainte să ne gândim la alegerile din 2024, avem de livrat rezultate şi la guvernare, dar şi în plan local. Abia peste doi ani ne vom pune problema cum ne organizăm pentru alegerile din 2024”, a explicat Dacian Cioloş.

Alegerea preşedintelui USR PLUS se va face înainte de congresul din 2 octombrie

Discuţiile de ieri au vizat organizarea congresului de la toamnă. “Congresul va avea loc pe 2 octombrie, dar preşedintele va fi ales în a doua jumătate a lunii septembrie, prin vot direct, electronic, de către toţi membrii.

La congres va fi validat rezultatul. Înscrierile formale se vor face în perioada următoare, dar deja mi-am anunţat candidatura, şi-a anunţat-o şi dl. Barna şi mai este un coleg de la Braşov (Irineu Darău, n.r.)”, a precizat fondatorul PLUS, menţionând că termenul limită este sfârşitul lunii august.

“Campania internă din partid nu se răsfrânge asupra guvernării”, a continuat Dacian Cioloş, fără să menţioneze clar cealaltă campanie, de la PNL, unde premierul Florin Cîţu concurează cu actualul preşedinte al partidului, Leonard Orban.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...