Ciuguleală liberală: cum «ciupeşte» directorul Şcolii Populare de Arte bani de la comunele din judeţ?

Date:

Unul dintre cele mai mari proiecte derulate de primăriile comunale ieşene, despre care ziarul nostru a relatat în seria articolelor despre fonduri europene, este în toi la Cotnari. Modernizarea şi dotarea grădiniţei cu program normal din localitatea reşedinţă, un proiect în valoare de 2,4 milioane de lei derulat prin Programul Operaţional Regional, se află în faza desemnării câştigătorului licitaţiei. Trei oferte au fost depuse, iar administraţia locală trebuie să o aleagă pe cea mai bună până cel mai târziu în noiembrie. Durata contractului va fi de un an.

În paralel, aşa cum se procedează la proiectele cu finanţare europeană, sunt derulate şi alte activităţi – cum sunt serviciile de informare şi publicitate. În cazul grădiniţei de la Cotnari, acestea au fost încredinţate prin achiziţie directă la trei săptămâni după lansarea licitaţiei, respectiv pe 30 iunie. Ce e interesant este că o primă încercare a fost respinsă de administraţia comunei: ofertantul a cerut 2500 de lei în plus peste oferta de 16.000 a primăriei. Totul a durat 5 minute. După alte 4 minute, oferta a fost relansată şi acelaşi ofertant a acceptat-o contra preţului iniţial, de 16.000 de lei.

Am încercat să aflăm punctul de vedere al primarului Vasile Creţu despre această reluare din scurt, dar nu am primit niciun răspuns. Printre altele, firma câştigătoare va trebui să emită comunicatele de presă privind demararea şi finalizarea proiectului, să realizeze şi să instaleze panouri de informare (unul temporar, pe durata investiţiei, şi unul permanent, la finalizarea ei), să organizeze două conferinţe de presă, transmise live pe reţelele sociale, şi să facă două spoturi – unul video, de prezentare a proiectului, cu difuzarea lui pe reţele sociale, şi unul radio, de 30 de secunde, care să ruleze pe parcursul a două săptămâni la un post local.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...