Civilii din Ucraina se se antrenează pentru eventualitatea unui atac al armatei rusești. Se întâlnesc în uniforme, cu arme, dar fără muniție

Date:

Potrivit RFI România, în fiecare week-end, zeci de bărbați și femei se întâlnesc pe un șantier abandonat din pădure, din apropierea Kievului. În uniforme, cu arme, dar fără muniție de război, se antrenează pentru eventualitatea unui atac al armatei rusești.

Batalionul de Apărare Teritorială din Kiev are oficial 550 de membri, însă ofițerii estimează că ar putea mobiliza în caz de alertă peste 2 000 de rezerviști. Toți sunt civili: Unii sunt veterani ai războiului Donbass, alții sunt amatori, însă cu toții doresc să-și apere țara, la fel ca Vassili, antreprenor în vârstă de 28 de ani.

“Rușii trebuie să știe că pot fi împușcați din orice unghi, din fiecare casă. Vom distruge tot. Le va fi ușor să vină aici, dar vor ieși în sicrie și vor lăsa aici avioanele, artileria, tancurile, despre care se spune că sunt atât de numeroase. 63% dintre ucraineni sunt gata să ia armele pentru a-și apăra țara. Rușii trebuie să se aștepte la ceva urât aici”, spune el.

Armata ucraineană mizează pe 300 000 de militari, dintre care aproape o treime s-au mobilizat pe frontul din Donbass. Totuși, țara dispune în egală măsură și de o armată din umbră: 430 000 de veterani, care au servit în armată în ultimii 7 ani și aproximativ 80 000 de cetățeni civili în Apărarea Teritorială.

Subiectul, pe larg, pe RFI România!

Citește și: Medic: “Terapia cu oxigen NU arde plămânii” (presshub.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...