Drăghici (PSD), în vacanță pe banii partidului din subvenția de la stat. Fostul trezorier PSD a tocat 6.000 de euro la SPA în câteva zile 

Date:

Fostul trezorier PSD de pe vremea lui Dragnea, Mircea Drăghici, a recunoscut că a tocat ilegal peste 700.000 de lei din banii primiți de PSD subvenție de la stat și din alt cont al partidului.

A fost în vacanțe în Bali, Singapore, Emiratele Arabe, Punta Cana (Republica Dominicană), Cipru, Sardinia (Italia), Tenerife (Spania), Algarve (Portugalia) și Mamaia.

Pe banii partidului, cu familia lărgită: fiicele, soția, chiar și fosta soție, soacra, fratele, sora, cumnații, chiar și cu vecinii și copiii acestora.

Vacanța din Dominicană

Procurorii notează în documentele din dosar că, între 30 decembrie 2017 și 7 ianuarie 2018, Mircea Drăghici, soția lui, Georgiana, Ionel și Cornelia Narcisa Didea și copiii acestora, au fost în vacanță în Punta Cana la hotelul All Inclusive de 5 stele Zoetry Agua Punta Cana de pe plaja Uvero Alto din Republica Dominicană.

A costat 203.860,56 lei din care 65.316,45 lei au fost plătiți din contul de subvenție de la stat al PSD și 138.544,13 lei din alt cont al PSD. Drăghici ar fi decontat inclusiv transferul de la aeroport la hotel, taxele turistice și suplimentul de Revelion.

Sumele plătite din contul de subvenție fac obiectul acuzației de deturnare, iar cele din contul privat al PSD, al celei de delapidare.

O simplă căutare pe booking.com arată că, în perioada 30 decembrie 2022 – 7 ianuarie 2023, o cameră cu vedere la piscină pentru 2 adulți costă 7.432 de euro, iar o cameră cu vedere la ocean – 12.663 de euro.

Vacanța din Singapore și Bali

În timp ce petrecea Revelionul în Republica Dominicană cu actuala soție, fostul trezorier nu a uitat să fie un gentleman și și-a trimis fetele și fosta soție, Cristiana, în vacanță în Singapore și Bali.

Procurorii notează că, între 29 decembrie 2017 și 7 ianuarie 2018, fetele lui Mircea Drăghici – Larisa și Christiana, mama lor – Cristiana, soțul Larisei – Rareș Filiuță, consiliera lui Drăghici – Laura Filip și copilul acesteia, au fost în Singapore și Bali. Au sărbătorit Revelionul la hotelul Marina Mandarin Singapore. Au continuat vacanța în Bali, la hotelul Hilton Bali Resort.

Informațiile sunt prezentate pe larg în dosarul DNA cu acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Mircea Drăghici.

Dosarul se află la Tribunalul București și a fost consultat de G4media.ro și Știrile TVR în baza legii 544/2001.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...