CLUJ Prețurile chiriilor stagnează, apartamentele de vânzare se scumpesc. Cu cât se închiriază un apartament în Cluj acum?

Date:

Piața imobiliară din Cluj a atins cote foarte ridicate înainte de pandemie, dar acum se întâmplă un fenomen interesant. Prețurile chiriilor stagnează, dar proprietarii de apartamente au succes mare în ceea ce privește vânzarea.

Deși chiriile „bat pasul pe loc” potrivit observatornews.ro, prețurile apartamentelor este în continuă creștere. Acest fenomen nu este resimțit doar la nivelul Clujului, ci și al altor orașe mari precum Capitala sau Timișoara.

Un studiu al unei agenții imobiliare din România arată că cele mai căutate locuințe rămân apartamentele, după care garsonierele sau casele. 

Cu cât se închiriază un apartament în Cluj

În ceea ce privește afacerea de închiriere de apartamente în prezent, lucrurile nu merg la fel de bine ca înainte pentru proprietari. Piața stagnează. 

Dacă vrei să închiriezi un apartament cu două camere prețul variază între 300 de euro și 550 de euro în Cluj-Napoca. Același spațiu se închiriază acum în București cu prețuri care variază între 300 și 600 de euro, iar în Timișoara se închiriază cu 250 – 450 de euro. Aceste prețuri variază în funcție de suprafață, zonă și starea imobilului. 

La închirierea de birouri s-au remarcat lipsuri mari, fiindcă din cauza pandemiei multă lume a renunțat la spațiu, fiind nevoiți să lucreze remote/de acasă.

Totuși, când vine vorba de închirierea unei garsoniere, în Cluj-Napoca chiriașii vor plăti între 200 și 350 de euro, sume decente pentru orașul de pe Someș. Tot între 200 de euro și 350 de euro se închiriază o garsonieră și în București, în timp ce în Timișoara chiriașii pot plăti doar 150-250 de euro pentru a sta într-o garsonieră, titrează MONITORUL DE CLUJ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...