Co-președintele USR Bistrița-Năsăud, deputatul Lorant Sas, ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Date:

Începând de marți, 22 iunie, România a preluat președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN). Lucrările Adunării generale a APCEMN s-au desfășurat în sistem videoconferință, ocazie cu care Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a preluat președinția organizației, de la Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, în cadrul sesiunii plenare a Adunării, deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Lorant-Zoltan Sas, șeful Delegației Parlamentului României la APCEMN, a fost ales vicepreședinte al organizației pentru un mandat de doi ani.

În discursul său din cadrul reuniunii Comisiei permanente a Adunării, care cuprinde șefii delegațiilor statelor membre, Lorant Sas a evidențiat că proiectele și inițiativele privind regiunea Mării Negre reprezintă o prioritate pe agenda politicii externe a României. De asemenea, a apreciat că este nevoie de accentuare unor domenii precum digitalizare și inovare, în vederea abordării eficiente a provocărilor cu care se confruntă comunitatea globală, în contextul pandemiei de Covid-19.

Citește articolul complet în Nasăudeanul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...