“#Colectiv. Memorie şi dreptate”. Protest în Capitală pe 30 octombrie, la 6 ani de la tragedie

Date:

ONG-urile Rezistenţa şi Geeks For Democracy organizează, sâmbătă, 30 octombrie, la Palatul de Justiţie din Bucureşti, evenimentul “#Colectiv. Memorie şi dreptate”, cu ocazia împlinirii a şase ani de la incendiul tragic din clubul Colectiv din Capitală.

“Au trecut 6 ani de la incendiul din clubul Colectiv. Pe 30 octombrie 2015 pierdeam copii şi părinţi, fraţi şi surori, prieteni şi iubiţi, ne indignăm de arbitrariul pierderii lor şi ne revoltăm împotriva responsabililor fără responsabilitate. Constant, de 6 ani aceiaşi oameni ne repetă că ‘avem de toate’ în timp ce, la fel de fără apărare ca atunci, uitaţi aşezaţi pe paleţi şi abia acoperiţi cu cearşafuri albe, suntem prinşi în deriva unui sistem de sănătate fără griji şi fără vinovaţi şi a unei justiţii a amânării şi omisiunilor”, se arată într-un mesaj al organizatorilor postat pe pagina de Facebook dedicată acestui eveniment.

Organizatorii susţin că şi în acest an, la fel ca în ultimii 6, oamenii vor ieşi în stradă pentru a cere dreptate pentru “#Colectiv şi pentru #noi”.

“Respectând toate măsurile de siguranţă impuse de perioada prin care trecem, pe 30 octombrie 2021, de la ora 18:00 vom participa la un flashmob pe treptele Curţii de Apel Bucureşti după care, #impreuna, vom purta portretele victimelor până la clubul Colectiv”, au mai transmis Rezistenţa şi Geeks For Democracy.

Totodată, cele două ONG-uri solicită ajutorul a 65 de voluntari pentru organizarea acestui “protest pentru memorie şi dreptate”.

“Fii şi tu unul dintre ei!”, au conchis organizatorii evenimentului “#Colectiv. Memorie şi dreptate”.

Reamintim că, în noaptea de 30 octombrie 2015, la Clubul Colectiv din Bucureşti a izbucnit un incendiu care a curmat viaţa a 27 de persoane, alte peste 160 ajungând în spitalele Capitalei, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp şi intoxicaţi cu fum. De la momentul tragediei şi până acum, 65 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Până la ora actuală, deşi au trecut aproape şase ani, nimeni nu a fost pedepsit pentru cele întâmplat, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...