Concursul de manager al celui mai mare spital din Moldova: cea mai “piloasă” candidată, eliminată

Date:

Deşi pare oarecum hilar, Raluca Neagu-Movilă, soţia fostului deputat şi actualului city-manager al Iaşului, Petru Movilă, a fost scoasă din competiţie pentru că a depus la dosar un proiect de management prea lung. În anumite medii, ea era cotată cu prima şansă, datorită relaţiilor politice, între cei patru candidaţi.

Prima etapă a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Spiridon s-a încheiat cu o înfrângere a unui candidat cotat de unii cu prima şansă. Medicul primar Raluca Neagu-Movilă, care coordonează şi activitatea Centrului Regional de Transplant, a fost eliminată din concurs. Motivul pare, e drept, uşor hilar: în proiectul de management depus, a scris mai mult decât trebuia. Mai exact, a depăşit numărul maxim legal de 20 de pagini. Pentru că proiectele de management ale candidaţilor sunt publice, cel care a sesizat acest aspect, şi care a depus şi contestaţie, a fost medicul primar chirurg Daniel Vasile Timofte, actualul manager interimar al unităţii medicale, anterior director medical al aceluiaşi spital.

Drept urmare, “Comisia de soluţionare a contestaţiilor pentru concursul de ocupare a postului de manager la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon, în urma contestaţiei depuse de candidatul Timofte Daniel Vasile din 23 august a.c., privind rezultatul verificării dosarelor de concurs(…) decide cu privire la nerespectarea numărului de pagini reglementat pentru proiectul de management depus de către candidata Neagu-Movilă Raluca, admite contestaţia, constată neîndeplinirea condiţiilor legale de participare la concurs a candidatei şi decide respingerea acesteia”.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...