Concursuri aberante la Agronomie: secretara rectorului și-a făcut sora Administrator Patrimoniu și cumnatul – Șef Serviciu

Date:

Pentru un post de Administrator patrimoniu I S, conducerea instituției a impus condiția exclusivă a licenței în horticultură – știința care studiază cultura și ameliorarea pomilor și arbuștilor fructiferi, viței de vie, legumelor și florilor.
* Horticultoarea Dana Smoc a concurat de una singură și a câștigat. Fix în aceleași zile ale lunii martie, soțul acesteia, Flavius-Robert Smoc, a trecut toate etapele și a fost instalat ca șef serviciu Mentenanță.
* Un detaliu de context: Dana Smoc este sora Mirelei Olariu, secretara lui Gerard Jităreanu, rectorul universității.
* Verdictul unui expert jurist: pentru postul Administrator patrimoniu, condiția „horticultură” a fost una restrictivă și a eliminat concurența reală, excluzându-i, de exemplu, pe economiști. „Concursurile (…) s-au desfășurat în condiții de totală transparență”, iar candidații soț-soție au obținut „rezultate foarte bune la proba scrisă și la interviu”, a comunicat conducerea instituției de învățământ superior.

Atribuții legate de achiziții, specialistă în flori

Pe 3 martie 2021 s-au comunicat rezultatele la selecția dosarelor, pe 10 martie a avut loc proba scrisă, pe 12 martie – interviul, iar pe 16 martie au fost afișate rezultatele finale la concursul pentru ocuparea postului de Administrator patrimoniu I S. Procedura de la Universitatea Agronomică, care recent și-a schimbat numele în Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași, a fost câștigată de Dana Smoc, cu 87,17 puncte.

Paradox: condiția de studii a fost „horticultură”, adică s-a căutat un specialist în pomi și arbuști fructiferi, viță de vie, legume și flori, deși în bibliografie au fost enumerate legea achizițiilor publice și cele conexe, exemplu – Legea Educației.

Citește articolul integral în Reporteris

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...