Condamnată cu suspendare, jandarmerița care l-a gazat pe bărbatul din Vatra Dornei care a murit rupe tăcerea: „Mi s-a spus pe un ton imperativ: Dă-i cu spray!”

Date:

Jandarmerița din Suceava Ana-Maria Florescu, condamnată luna trecută  la doi ani și șapte luni închisoare cu suspendare de Tribunalul Militar Iași pentru moartea bărbatului de 55 de ani din Vatra Dornei, imobilizat de un echipaj de jandarmi într-o zi din vara lui 2019 în timpul unui festival folcloric, a acceptat să dea declarații la finalul procesului. Sentința a fost atacată de procurori. Întreaga scenă a imobilizării bărbatului a fost filmată, iar imaginile au apărut imediat atunci în spațiul public.

În fața judecătorilor, Ana-Maria Florescu a povestit în detaliu ce s-a întâmplat pe 19 iulie 2019, când făcea parte din patrula de asigurare a ordinii publice în parcul din Vatra Dornei unde se desfășura un festival internațional de folclor. Inițial, tânăra de 26 de ani refuzase să dea declarații pe durata procesului, dar în momentul în care judecătorii au decis să schimbe acuzațiile din lovituri cauzatoare de moarte în ucidere din culpă (care presupune o pedeapsă mai mică), aceasta a acceptat să vorbească.

Citește articolul complet în Libertatea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...