Cum au dispărut 113.000 de lei din visteria PSD

Date:

În luna mai 2021, un judecător a obligat-o pe Ileana Gabriela Matei, fosta directoare economică a PSD să plătească partidului suma de 113.998 de lei, după ce, în urma unui control al Autorității Electorale Permanente (AEP) banii nu au fost găsiți.

PSD a dat-o în judecată pe Matei și a câștigat în prima fază a procesului. Nemulțumită de soluție, fosta directoare a atacat soluția Tribunalului București. Din motivarea instanței rezultă că din 2011 și până în septembrie 2019, Gabriela Matei a deținut funcția de director economic. În 2019, AEP a făcut un control în urma căruia a constatat o serie de nereguli „și a dispus luarea de măsuri pentru următoarele elemente care intrau în sfera de atribuții exclusive a pârâtei, respectiv recuperarea sumei de 113.998,75 lei, întrucât această sumă nu se regăsește faptic în casierie și nici nu a fost înregistrata, neregăsinduse în contul 5311 “Casa în lei“.

Dă vina pe succesor

În replica, fosta directoare dă vina pe cel care a preluat postul după plecarea sa. arată că „În perioada în care a fost angajată, activitatea sa a fost supusă unor numeroase controale de către A.E.P. si nu au fost constatate nereguli. Nu cunoaște ceea ce s-a întâmplat dupa plecarea sa, în condițiile in care succesorul său nu a dorit să preia activitățile de la aceasta, existând numai urgența ca sa plece cât mai repede, dovada constituind-o faptul că nu a respectat termenul legal de preaziv”, se arată în întâmpinarea depusă la dosar de Gabriela Matei.

Ea a mai arătat că PSD avea și o Comisie Națională de Control Financiar Intern care avea atribuția de a verifica întreaga activitate financiară  a partidului – art. 151 alin.(l) din Statutul partidului, instituție care nu a verificat contabilitatea formațiunii politice.

Soluția tribunalului a fost data pe 31 mai 2021 și ea putea fi atacată cu ape în termen de 10 zile de la comunicare. Dosarul nu se regăsește pe portalul Curții de Apel București, ceea ce înseamnă că fostul director economic al PSD s-a împăcat cu ideea și a plătit suma care i-a fost imputată de partid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...