Cum evităm risipa alimentară? Sfaturi de la Chef Alex Petricean: ”Din cojile de legume facem siropuri cu care glasăm carnea, din oase facem concentrate pentru sosuri și tot așa. Nimic nu se pierde, totul se tranformă”

Date:

  • Alex Petricean este unul dintre concurenții primului sezon Masterchef România, din 2012, unde a câștigat locul III. În timpul competiției, Petricean a devenit cunoscut drept D’Artagnan, după ce a povestit că a făcut 15 ani de scrimă.
  • După Masterchef, Alex Petricean a devenit unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din țară, iar în 2019 și-a deschis propriul restaurant: NOUA, un concept gândit în jurul noii bucătării românești.
  • Am stat de vorbă cu Alex Petricean în cadrul proiectului ENTR despre risipa alimentară și despre cum ar putea fiecare dintre noi să reducă ori să prevină fenomenul.

Patronul NOUA susține că în bucătăria restaurantului său foarte puține alimente sunt aruncate, pentru că funcționează după principiul ”Nimic nu se pierde, totul se transformă”. Spre exemplu, din cojile de legume se fac supe care apoi sunt reduse în siropuri de legume cu care este glasată carnea, anumite plante mai inestetice sunt transformate în pudre care ajung ulterior săruri aromatizate, iar carcasele și oasele de animale sunt transformate în concentrate cu care sunt îmbogățite sosurile. Un alt principiu este cel al porțiilor mici și atenția sporită la restricțiile alimentare ale oaspeților NOUA, astfel încât să lase farfuriile, de preferat, goale, la finalul vizitei.

Citește articolul integral în info-sud-est.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...