Cum s-a furat un seif de 225 kilograme de la Primăria Ţibana. Detalii noi

Date:

Cel de-al patrulea hoţ implicat în jaful dat la Primăria Ţibana, de unde a fost furat un seif, dar şi o sumă de bani, a fost trimis în judecată. Următoarea şedinţă a Judecătoriei Iaşi va avea loc pe 14 septembrie. Detalii noi au ieşit la iveală în urma cercetărilor desfăşurate de către poliţiştii şi procurorii ieşeni.

„În cauza penală 11948/P/2019, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Lohon Constantin Iulian, în vârstă de 39 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 228 şi articolul 229 din Codul Penal. Menţionăm că inculpaţii Vatră Alex George, Vatră Cătălin şi inculpata Lohon Kati Nicoleta au fost condamnaţi de Judecătoria Iaşi, prin sentinţa penală din data de 2 decembrie 2019, în urma admiterii acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei încheiate la data de 10 septembrie 2019“, ne-a declarat Rotundu Simon, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În noaptea de 11 spre 12 ianuarie 2019, Constantin Iulian Lohon, împreună cu inculpaţii Vatră Alex George şi Vatră Cătălin, în timp ce aveau faţa acoperită cu măşti, au pătruns prin efracţie şi prin violare a sediului profesional în incinta Primăriei Comunei Ţibana. Cei trei bărbaţi au forţat uşa de acces a casieriei, iar ulterior au forţat o casă de bani din care au sustras suma de aproximativ 10.000 de lei. În aceleaşi împrejurări, Constantin Iulian Lohon, împreună cu Alex şi Cătălin Vatră, au sustras din interiorul instituţiei un seif metalic pe care l-au legat cu o sârmă şi l-au cărat în exteriorul curţii primăriei. Seiful metalic sustras cântărea 225 de kilograme.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...