Cum s-a salvat un funcţionar de primărie prins cu bani marcaţi în buzunar

Date:

Primise şpaga în curtea primăriei de la un ieşean care solicita eliberarea unor documente cadastrale. Condamnat în primă instanţă, funcţionarul a fost achitat la Tribunal. A scăpat de acuzaţia de luare de mită arătând judecătorilor fişa postului.

Un funcţionar trimis în judecată pentru luare de mită a fost salvat de fişa postului şi de definiţia infracţiunii, conform Codului Penal. G.C. a fost prins de anchetatori cu banii în buzunar. Condamnat iniţial cu suspendare, funcţionarul a obţinut rejudecarea procesului. La reluare, Tribunalul l-a achitat.

G.C. lucrează în cadrul Primăriei Belceşti, în cadrul compartimentului de fond funciar. În octombrie 2017, la acesta s-a prezentat un sătean, I.T., care i-a solicitat refacerea planului de amplasament al unui teren de 421 mp cu construcţii pe care bărbatul voia să o cedeze fiului său.

În timpul discuţiilor, C.G. i-ar fi cerut plata unei sume de bani, deşi operaţiunile cadastrale sunt teoretic gratuite. Săteanul a oferit 250 de lei, banii urmând să fie împărţiţi între C.G. şi inginerul care făcea măsurătorile. I.T. a făcut însă şi un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie.

La 1 noiembrie 2017, C.G. a fost interpelat în curtea interioară a Primăriei Belceşti de ofiţeri de poliţie judiciară. În buzunarul stâng al pantalonilor au fost găsite bancnotele marcate pentru operaţiune.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...