Cum se făcea şcoală la Iaşi acum 50 de ani? „Generaţia 50” – absolvenţii generaţiei 1971 ai Şcolii Normale, distinşi ieri de ISJ la Primărie

Date:

„Generaţia 50” de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, generaţie care a absolvit în 1971, s-a întâlnit ieri în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu în cadrul evenimentului „Gala de excelenţă pentru personalul didactic din învăţământul preuniversitar ieşean”. 

Manifestarea a fost organizată de Primărie, fiind dedicată foştilor elevi care au urmat cursurile unităţii de învăţământ în perioada 1966-1971, generaţie care ulterior a format, de la catedră, mii de elevi. Luciana Antoci, inspector şcolar general al ISJ, a acordat învăţătorilor şi învăţătoarelor prezente o distincţie special creată cu ocazia întâlnirii, distincţia „Domnul Trandafir”.

„Ne întânim astăzi aici pentru a onora poate cea mai frumoasă şi prestigioasă profesie din lume, profesia de învăţător. Şcoala Normală din Iaşi este instituţie de învăţământ cu o identitate cu totul şi cu totul specială în spaţiul educaţional ieşean, pentru că de-a lungul a peste un secol şi jumătate de existenţă, deşi a depăşit metamorfozări de toate felurile, şi de ordin instituţional, şi ca denumire, a păstrat o constantă: şi anume aceea de a oferi elevilor săi demersuri educaţionale de cea mai înaltă calitate didactică”, a explicat şefa ISJ Iaşi. În ceea ce priveşte distincţia, şefa ISJ speră ca aceasta să devină o tradiţie şi să fie acordată şi pe viitor.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...