Cum va fi vremea de Revelion și în prima săptămână din noul an

Date:

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru perioada 27 decembrie – 9 ianuarie.

Potrivit meteorologilor, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, iar de Revelion și în prima zi din 2022 temperaturile maxime vor ajunge la 8-9 grade în unele zone ale țării.

BANAT

Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 6 grade, după care vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel încât în perioada 28 decembrie -5 ianuarie, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 6 și 9 grade. Ulterior, valorile diurne vor scădea spre valori în jurul a 5 grade în medie, în perioada 7 – 9 ianuarie. O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel că media minimelor ca crește ușor de la 1 grad în medie în prima zi a intervalului spre 4 grade în 1 ianuarie. Ulterior, tendița temperaturiilor minime va fi de scădere, de 4 grade, în medie, în 1 ianuarie spre medii în jurul a -2 grade la sfârșitul intervalului (9 ianuarie). Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie și în intervalul 2- 9 ianuarie.

CRIŞANA

Temperaturile maxime vor crește treptat, de la 4 grade în medie în prima zi a intervalului spre medii în jurul a 8 grade în perioada 31 decembrie- 3 ianuarie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât maximele vor coborî spre 4 grade, în medie, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că în prima săptămână temperaturile vor crește de la -2 grade în 27 decembrie, spre medii de 2-3 grade, în 3 ianuarie, apoi vor scădea treptat spre medii în jurul a -4…-3 grade în perioada 7 – 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în intervalul 27 – 30 decembrie, apoi în intervalul 2- 9 ianuarie.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, apoi treptat acestea vor crește până spre 6…7 grade, în medie, în 3 ianuarie. Ulterior, tendința maximelor va fi de scădere, astfel încât la sfârșitul intervalului (9 ianuarie) vor fi în medie 1-2 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește ușor de la -1 grad în medie, în 27 și 28 decembrie, până spre medii în jurul a 1 grad în 4 ianuarie, apoi vremea se va răci, minimele urmând a coborî spre -6…-5 grade, în 8 și 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 – 31 decembrie și 3 -9 ianuarie.

MARAMUREŞ

Vremea se va încălzi ușor și treptat, de la medii de 3-4 grade în perioada 27 – 30 decembrie, până spre 6 grade în medie, în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie, temperaturile maxime vor scădea de la o zi la alta, astfel că la sfârșitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză în medie vor fi 1-2 grade. Un parcurs similar îl vor avea și temperaturile minime, acestea urmând a crește de la -4 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 2 grade în perioada 1- 3 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere, urmând ca în perioada 7 – 9 ianuarie să se înregistre în medie, -4…-3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, 27 decembrie, apoi în intervalul 29 decembrie – 9 ianuarie.

MOLDOVA

Valorile diurne vor crește semnificativ, de la -2 grade în medie, în zilele de 27 și 28 decembrie până spre 6 grade, în medie, în zilele de 2 și 3 ianuarie. Ulterior, tendința acestora este de scădere până spre medii în jurul a 1 grad în perioada 7- 9 ianuarie. O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne, astfel că media minimelor va crește de la medii în jurul a -5 grade în perioda 27 -29 decembrie, spre 1-2 grade, în medie în 3 ianuarie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea spre -5 …-4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi, din data de 30 decembrie probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată.

DOBROGEA

Cu variații în general ușoare de la o zi la alta, în perioada 27 decembrie -3 ianuarie, temperaturile maxime vor avea o tendință de creștere de la 5-6 grade, în medie, în primele zile spre valori în jurul a 8 grade în 3 ianuarie. Ulterior datei de 3 ianuarie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî spre 4 grade în perioada 7 -9 ianuarie. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 0 grade în primele zile ale intervalului până spre medii de 2-3 grade în perioada 01 -06 ianuarie, apoi vor scădea treptat până spre -2 grade, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27 – 30 decembrie.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat, de la valori maxime medii în jurul a 2-4 grade în perioada 27 – 29 decembrie, spre valori medii în jurul a 10 grade în zilele de 2, 3 și 4 ianuarie. Ulterior, valorile diurne vor scădea, astfel că în intervalul 7 – 9 ianuarie, media maximelor va fi de 4-5 grade. Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va crește de la -1 grad, în medie în 27 decembrie, spre medii în jurul a 2 grade în perioada 01 -04 ianuarie, apoi tendința acestora este de scădere spre -4…-3 grade, în medie la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în prima zi a intervalului, apoi în 29 și 30 decembrie și ulterior din 4 ianuarie.

OLTENIA

În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa în jurul a 2 grade, în medie, apoi vor crește până spre 8-9 grade în perioada 31 decembrie -3 ianuarie. Ulterior vremea se va răci, astfel că, în perioada 7 -9 ianuarie media maximelor va ajunge la 4-5 grade. În perioada 27 – 30 decembrie, minimele nu vor varia urmând a se situa în jurul a 1 grad, apoi tendința este de creștere ușoară spre 2 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 31 decembrie- 4 ianuarie. Ulterior datei de 4 ianuarie, minimele vor coborî până spre -3…-2 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 27 -30 decembrie, apoi va crește începând din 5 ianuarie.

LA MUNTE

În perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior, acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3…-2 grade în perioada 7 -9 ianuarie. Minimele vor avea o evoluție temică similară, astfel că în perioada 27 – 31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 2 și 3 ianuarie, iar ulterior vor scădea până spre -7…-6 grade, în perioada 7- 9 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...