Dau şacalii! Locuitorii din Sânmartin se tem de invazia fiarelor, care au început să le vâneze animalele

Date:

Jurnaliştii publicaţiei The Guardian l-au supranumit Şacalul pe celebrul terorist venezuelean din anii ʼ70, Carlos Ramirez. La fel ca sălbăticiunea pe care a făcut-o faimoasă, teroristul era mortal, adaptabil, precaut şi mai ales greu de prins! 

Astăzi, localnicii din Sânmartin se confruntă exact cu această fiară care aduce şi a lup, şi a vulpe. “Animalul a apărut cam de-o lună pe străzile dinspre pădure, seamănă cu vulpea la cap şi blana roşcată, dar este mai înalt şi are coada mai subţire. Probabil este mort de foame, pentru că seara vine până la gard. Noi bănuim că din cauza asta ne-a dispărut peste noapte pisica, iar vecinilor găinile”, spune un localnic. 

”E plin de ei!”

Primii şacali au apărut în Sânmartin la începutul lunii iulie. “Am văzut deja două exemplare, primul, mai galben, undeva între străzile Muntele Carmel şi Decebal, iar al doilea, mai închis la culoare, spre Gheorghe Bariţiu”, povesteşte un localnic.

Pe grupul de Facebook Sânmartin Comuna Mea, oamenii spun că animalele ar fi venit din pădure. “Când mi-a spus cineva că în pădure la Felix e plin de ei şi de-aia ţine şapte câini, am crezut că minte”, zice o localnică. Noaptea câinii sunt agitaţi, iar oamenilor le dispar păsările. “Nouă ne-a omorât toate găinile”, susţine un vecin. Prădătorii intră în gospodării, dar nu doar după mâncare. “Pe strada Prutului, a intrat la mine în curte ca să bea apă din piscina copilului la 6 dimineaţa!”, a scris un localnic. 

Citește articolul integral în Bihoreanul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...