De ce Bucureștiul, cel mai “vaccinat” oraș din țară, are o explozie de cazuri de COVID-19? Explicații

Date:

Potrivit HotNews.ro, Bucureștiul, “cel mai vaccinat” oraș din țară, cu o rată de vaccinare de 46,13% din numărul total de locuitori și 52,77% din populația eligibilă (cu vârsta peste 12 ani), cea mai mare din țară, are în acest moment a doua cea mai mare rata de infectare cu SARS-CoV2 din România. Doar Ilfovul are mai multe cazuri decât Capitala, raportat la mia de locuitori. Cum se explică acest lucru? HotNews.ro încearcă să descifreze misterul împreună cu Răzvan Cherecheș, unul dintre cei mai vizibili specialiști în spațiul public în timpul pandemiei, cunoscut ca Profu’ de Sănătate publică.

Principala cauză: Cu cât zona este mai dens populată, cu atât infecția se transmite mai ușor

Principala cauză este una foarte simplă, a explicat Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, pentru HotNews.ro: infecția apare și se răspândește acolo unde sunt mulți oameni. “Cu cât sunt mai mulți oameni și zona este mai dens populată, cu atât infecția se transmite mai ușor.”

Răzvan Cherecheș

În plus, cu doar 46,13% dintre locuitori vaccinați, chiar dacă vorbim despre cea mai mare rată de vaccinare din țară, Bucureștiul este departe de a atinge imunitatea de grup, iar într-o zonă foarte dens populată, așa cum este Capitala, virusul se transmite foarte repede, spune Răzvan Cherecheș: “Și putem face o comparație cu unde apar cele mai multe mușcături de rechin la oameni: în zona plajelor, pentru că acolo sunt oamenii. Sunt foarte puțini oameni mușcați de rechin în larg, pentru că sunt foarte puțini oameni care înoată în largul oceanului.”

Articolul integral, pe HotNews.ro!

Foto: Spitalul Universitar de Urgență Militar Central

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...