Digital News Report 2021 (#DNR21). Raluca Radu: ”Coronavirusul și prognozele meteo, cele mai importante subiecte locale”

Date:

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București a lansat, miercuri, într-un eveniment virtual rezultatele ediției a 10-a a Digital News Report. În acest context, prof.univ.dr. Raluca Radu a declarat că 80% dintre respondenții din România, care au participat la studiul multianual coordonat de Institutul Reuters pentru Studierea Jurnalismului de la Universitatea Oxford, au precizat că se simt atașați de comunitățile locale și subiectele locale. Lansarea studiului a avut loc LIVE pe Facebook și poate fi urmărită aici.

Prof. univ. dr. Raluca Radu. Sursa Foto: Facebook

”80% dintre cei care au fost chestionați în România au declarat că se simt atașați de comunitățile locale. O altă întrebare a vizat apartenența acestora la subiectele locale, iar primele 5 subiecte locale au fost: coronavirusul, informările meteo, politică și administrație locală, economie locală și trafic local”, a declarat prof.univ.dr. Raluca Radu.

FJSC a fost, al cincilea an consecutiv, partenerul Institutului Reuters pentru Studierea Jurnalismului de la Universitatea din Oxford, în cel mai mare studiu din lume, multianual, despre consumul de informație și opinie al audiențelor digitale (atât pentru media tradiționale, cât și pentru online).

Rezultatele acestei ediții aniversare a Digital News Report au fost prezentate de prof. univ. dr. Raluca Radu (coordonatorul echipei DNR pentru România), lector univ. dr. Antonia Matei, lector univ. dr. Manuela Preoteasa și lector univ. dr. Emilia Șercan. Fondatorul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, profesor emerit Mihai Coman, a fost moderatorul evenimentului de lansare a Digital News Report 2021.

În acest an, DNR înseamnă: 46 de piețe de media, inclusiv România;
peste 92 000 de intervievați, evoluția publicurilor digitale, la nivel global, în ultimii 10 ani; evoluția din ultimii cinci ani, pentru România; o analiză în adâncime a efectelor pandemiei asupra consumului de media și asupra celor mai importante branduri de media online și offline de la noi și o discuție bazată pe date de cercetare solide despre trendurile globale ale audiențelor digitale de informație și opinie.

De asemenea, în acest an, DNR cuprinde date suplimentare despre: jurnalismul făcut în tihnă (așa cum este jurnalismul de investigație și jurnalismul narativ) și despre  subiectele de interes pentru publicul local.

Digital News Report:

Studiul (http://www.digitalnewsreport.org/) este coordonat de Institutul Reuters de la Universitatea din Oxford și compară consumul de media în mai multe țări, de la Japonia la Statele Unite ale Americii. Anul acesta, datele colectate în ianuarie-februarie 2021 sunt disponibile pe site-ul proiectului, într-un format interactiv.
Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București
FJSC este prima facultate de jurnalism înființată după 1989, fiind recunoscută pe plan național și internațional, drept un spațiu al formării profesionale, pentru domeniul științe ale comunicării, la cele mai înalte standarde.

Universitatea din București este prima universitate din țară, din punctul de vedere al formării și al cercetării la nivel academic, așa cum indică exercițiile de clasificare instituțională ale Ministerului Educației. FJSC este partener Digital News Report pentru România, iar prof. univ. dr. Raluca Radu, Directorul Departamentului de Jurnalism, este raportor pentru România din 2017. 

PressHub -inițiat de Freedom House România, PressHub.ro este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală, ziariști care aleg să se pună în serviciul public, promovând excelența în jurnalism. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...