DNA anchetează cum a cumpărat România dozele de vaccin anti-COVID. Reacția CNCAV

Date:

Direcția Națională Anticorupție a anunțat marți, într-un comunicat de presă, că a înregistrat un dosar penal privind modalitatea prin care România a achiziționat serurile de imunizare anti-COVID.

“Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.
Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, precizează Biroul de Comunicare al DNA.

Potrivit DNA, această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.

“În acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat (…). Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001″, se mai arată în comunicat.

Ce spune Valeriu Gheorghiță

Drept reacție la anunțarea deschiderii dosarului penal, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a precizat că achiziția vaccinurilor anti-COVID-19 în România se supune aceleiași proceduri elaborate de Comisia Europeană și că, până acum, țara noastră a recepționat aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin, în stoc fiind, în prezent, cca. 3,7 milioane de doze.

„Au fost administrate peste 9,95 milioane, restul, diferența până la 14,7 milioane de doze, au fost fie donate, fie revândute”, a precizat Valeriu Gheorghiță, marți, în cadru unei conferințe de presă (Video, min.44.57).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...