După succesul vaccinului ARN mesager împotriva COVID, următorul pas pentru compania Moderna este folosirea tehnologiei la vaccinurile și tratamentele pentru gripă, Zika, HIV și chiar cancer

Date:

După succesul vaccinului ARN mesager împotriva COVID, următorul pas pentru compania Moderna este folosirea tehnologiei la vaccinurile și tratamentele pentru gripă, Zika, HIV și chiar cancer. Cercetările au început de mai mulți ani, iar studiile pe oameni sunt încă în faze incipientă, însă conducerea companiei este optimistă că în câțiva ani inventarea vaccinurilor și a medicamentelor va semăna cu crearea de software.

În urmă cu un an, Moderna era o companie nerentabilă, fără produse comercializate și cu o tehnologie promițătoare, dar total nedovedită. Niciunul dintre medicamentele și vaccinurile sale experimentale nu a finalizat vreodată un studiu la scară largă. Experții au fost împărțiți cu privire la cât de pregătit era vaccinul Covid-19 pe bază de ARN mesager să intre într-un studiu de fază III, în raport cu tehnologiile mai vechi și mai stabilite, scrie Bloomberg.

Anul acesta, Moderna ar putea livra un miliard de doze de vaccin după lovitura sa împotriva Covid și va aduce venituri de 19 miliarde de dolari.

Citiți articolul integral în G4Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...