Epoleți, speciali, esențiali și restul lumii

Date:

În ’89 și imediat după, este adevărat că o perioadă scurtă, au avut un moment de derută. Se ascundeau prin beciuri speriați că mânia poporului îi va ajunge. Nu i-a ajuns niciodată pentru că la butoane le-au rămas “tovarășii”. Și așa a început “democrația”. Toate fostele întreprinderi de comerț exterior au trecut pe persoană fizică, iar în timp ce oamenii de rând se privatizau prin MEBO, ei și-au privatizat creanțele României din străinătate și conturile neștiute de pulime. Bancorexul l-au luat la ofertă, iar românilor le-au dat posibilitatea să-și administreze economiile la Caritas și FNI.

Ne-au asmuțit unii împotriva altora, încât astăzi într-o familie este război civil, bunicul e cu PSD, tata cu PNL și nepotul cu USR, nepoata s-ar vaccina, dar nu se încadrează, iar mătușa se, dar e convinsă că Bill Gates vrea să-i planteze cip și votează cu AUR. Societatea vânează cu râvnă foștii informatori, uneltele, dar i-a scăpat din vedere tocmai pe cei care îi manevrau, adică pe cei care recrutau și care primeau rapoartele în baza cărora se punea în funcțiune mecanismul de represiune. Ne-am supărat pe bormașină, și nu pe vecinul care dă găuri noaptea. Dacă faci o centralizare a deconspirărilor publice, ajungi la concluzia că au existat doar informatori care probabil se informau între ei ca babele aflate pe banca din fața blocului.

Apoi au inventat un cod penal la fel de “original” ca și democrația, în care există corupție, dar nu există corupți. Au patentat mașina de spălat bazată pe prescrierea faptelor, pe dezincriminarea lor sau pe anularea probelor pe motiv de formă. Pentru că aveau nevoie de ștaif și titluri nobiliare, și-au făcut Academii și universități valahe care să îi declare doctori copy/paste. Ca să nu le piară sămânța, s-au gândit și cum să se perpetueze. Au permis apariția facultăților de impostori pentru că este vital să-ți creezi adepți și pepinieră.

New generation. Din plictiseală, au socotit necesar că au dreptul să se pensioneze de timpuriu pentru a nu-și pierde timpul cu semnarea condicii. Și pentru efortul depus în împlinirea celor de mai sus, au considerat necesar să-și dea pensii speciale, normă de hrană, îmbrăcăminte, bonuri de vacanță și sporuri fără număr, fără număr. Și s-au reangajat la stat și au cumulat.

Pentru că ei sunt, nu-i așa, speciali și au o viață specială, lipsită de griji. Din speciali au devenit și esențiali pentru români. Ori ce țară nu-și protejează esențialii? Ei sunt primii la vaccin și nu alături de vulg, ci în centre speciale, cum pe vremuri aveau cantina separată și casa de comenzi a partidului. Iar când vulgul află asta, se activează mecanismul de împrăștiat ceața de la dansul mirilor. Ba că GDPR, ba că află dușmanul adresa sediilor și le pozează rubedeniile sau amantele când intră, ba un idiot util din psihiatru devine expert în securitate informatică când afirmă că pe baza fișierului excel, hackerii străpung sistemul de securitate informatică a României.

Ca să afle ce visa Bode când dormea responsabil pe banchetă pentru liniștea noastră. Sau dacă Doamne Ferește, află planul de intervenție în caz de atac organizat de teroriști pensionari înarmați până în dinți cu cuțite de tăiat pâinea și ni-l copiază sau câte saltele gonflabile nu avem?

Dilemă națională: a avut Vlad Voiculescu dosar cu șină pentru avizele de publicare? Epoleți, speciali, esențiali și restul lumii.

1 COMMENT

  1. Când aveți domnilor de gând să-i scoateți la iveală pe acoperiții din presă ? Pe pielea mea am simțit că există așa ceva după patru ani de judecată (drepturi de autor )cu un dir. de revistă ce are cursuri pe la băieții cu ochi de toate culorile acum și pe la Apărarea Națională ! Oare la ce le trebuie unora din mass-media cursuri pe acolo ? Ridicări în grad ……!?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...