Europa, în valul patru al pandemiei – valul nevaccinaților

Date:

Europa devine epicentrul epidemiei, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Îngrijorările se îndreaptă în special către Germania dar și alte țări încep să resimtă presiunea asupra spitalelor. Comentatorii vorbesc despre un val al nevaccinaților.

După cum transmite Agenția France Presse, creșterea cazurilor se explică prin combinația dintre acoperirea vaccinală insuficientă și relaxarea măsurilor sanitare. Potrivit datelor de la OMS Europa, spitalizările legate de Covid-19 „s-au dublat într-o săptămână și chiar mai mult”.

Ziarul german Tagesschau semnalează că spitalele din landul Bavaria încep să simtă apropierea scenariului roșu din punctul de vedere al încărcării. Numai în cursul zilei de joi, 522 de persoane erau la terapie intensivă. Totuși, semaforul este încă galben, urmând să ajungă în roșu la atingerea unui număr de 600 de pacienți de terapie intensivă, potrivit  protocolului stabilit de guvernul landului.

Posibile noi restricții

Deutsche Welle remarcă faptul că programul de vaccinare al Germaniei rămâne în urma altor țări europene. Ministrul sănătății, Jens Spahn a avertizat că cei care nu doresc să se vaccineze s-ar putea confrunta cu noi restricții, cum ar fi interzicerea accesului la magazine și restaurante.

Cifrele recente arată că doar 66,5% dintre germani sunt complet vaccinați, comparativ cu 88% în Portugalia și 81% în Spania.

Spitalele au început, de asemenea, să cedeze sub presiune.

Guvernul va analiza noi măsuri de siguranță pentru întreprinderi și instituții publice. În unele regiuni, doar cei care sunt vaccinați, s-au vindecat sau prezintă un test negativ au voie să intre în spațiile publice.

Noile sugestii includ eliminarea testelor negative și permisiunea doar pentru cei recuperați și vaccinați. O regulă și mai puternică ar prevedea că cei recuperați și vaccinați ar trebui să prezinte și un rezultat negativ al testului.

Experții au spus că acestea din urmă ar trebui să fie luate în considerare în special pentru intrarea în casele de îngrijire a bătrânilor, deși nu apar în noul proiect guvernamental de reglementări.

În Franța, Les Echos transmite că Germania este lovită de o epidemie „masivă” a persoanelor nevaccinate.

Articolul complet, pe RFI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...