Femei speriate cu minciuni medicale, la Iași. Deces la trei ore de la intervenție

Date:

Zeci de femei din zona Moldovei au apelat la un aşa-zis cabinet de obstetrică-ginecologie pentru întreruperi de sarcină. Au fost contactate de “medici” care le-au spus că, după avort, uterul va fi “ca după un accident de maşină”, că nu vor mai putea să aibă copii sau că pot muri la trei ore după intervenţie.Cine se ascunde în spatele site-ului www.femclinic.ro ?

“Aşteptăm apelul dumneavoastră!” Este mesajul cu care sunt întâmpinate femeile care vor să ia legătura cu FemClinic, un presupus cabinet medical de obstetrică-ginecologie la care printre serviciile oferite se numără şi întreruperile de sarcină, însă “doar cu informare amănunţită prealabilă”. Mai multe femei din zona Moldovei care au vrut să facă un avort la această clinică relatează că au fost contactate şi că s-a apelat la diferite metode pentru a renunţa la programare.

Pe reţelele de socializare au fost relatate în ultima perioadă mai multe poveşti ale unor femei, scenariul fiind aproape identic. Împreună cu reporteri de la “Scena 9” şi “Libertatea”, “Ziarul de Iaşi” a încercat să afle care este traseul unui astfel de caz. Femeile sună să se programeze pentru o întrerupere de sarcină, la numărul de pe siteul www.femclinic.ro, apoi sunt contactate de o persoană care se recomandă a fi medic şi care încearcă să le convingă să păstreze sarcina folosind anumite argumente, majoritatea de ordin religios sau incorecte ştiinţific.

Persoanele care au apelat la numărul clinicii spun că li s-a explicat că, după avort, uterul va fi “ca după un accident de maşină”, că pe viitor nu vor mai putea să aibă copii sau că acum, din cauza pandemiei, este o procedură “mult mai agresivă” şi că există inclusiv riscul de deces la doar trei ore după intervenţie.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...