Fiica lui Alexei Navalnîi a primit, în numele tatălui său, Premiul Saharov pentru libertatea de gândire 2021, înmânat de preşedintele Parlamentului European

Date:

Premiul Saharov pentru libertatea de gândire 2021 a fost decernat lui Alexei Navalnîi, om politic al opoziției ruse și activist anticorupție, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc astăzi, de la 13.00 (ora României).

Fiica sa, Daria Navalnaia, a primit premiul în numele său de la preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Urmăriţi ceremonia VIDEO aici http://epfacebook.eu/Dezbateri_SesiunePlenaraDec

Mai multe informaţii: http://epfacebook.eu/Saharov_ANavalnii

Alexei Navalnîi se află în prezent în închisoare în Rusia și, prin urmare, nu poate participa la ceremonia de decernare a premiilor în hemiciclul Parlamentului European de la Strasbourg. Fiica sa, Daria Navalnaia, va primi premiul în numele său de la președintele PE David Sassoli.

Președintele Sassoli și Leonid Volkov, unul dintre consilierii politici ai lui Navalnîi și fostul său șeful de cabinet în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2018, vor participa la o conferință de presă după ceremonia de decernare a premiilor, cu începere de la ora locală 12.45 (13.45 ora României), în sala de conferințe de presă Daphne Caruana Galizia a Parlamentului.

În plus, Leonid Volkov și Daria Navalnaia vor participa la un seminar de presă organizat de Parlamentul European marți, 14 decembrie, la ora locală 15.30 (16.30 ora României).

Puteți urmări atât ceremonia, cât și conferința de presă în direct prin intermediul PE Live și EbS.

Aflați mai multe despre ceilalți candidați la Premiul Saharov din acest an.

Eurodeputații din Comisia pentru afaceri externe și Comisia pentru dezvoltare și din Subcomisia pentru drepturile omului vor purta o discuție cu Daria Navalnaia și Leonid Volkov luni, 13 decembrie, în intervalul 19.45-21.15 (20.45-22.15 ora României).

Context

Premiul Saharov pentru libertatea de gândire este decernat anual de Parlamentul European. Premiul a fost înființat în 1988 pentru a le aduce un omagiu persoanelor și organizațiilor care apără drepturile omului și libertățile fundamentale. Este numit astfel în onoarea fizicianului sovietic și a dizidentului politic Andrei Saharov.

Sursă: Biroul Parlamentului European în România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...