GALAȚI – Cinci ofițeri, cercetați pentru pontaje și transferuri preferențiale

Date:

Dosarul în care cinci ofițeri de la vârful unor structuri din cadrul IPJ Galați sunt anchetați pentru mai multe infracțiuni de serviciu bate pasul pe loc de doi ani, de când au ieșit la iveală o serie de nereguli ca urmare a unui control venit de la București. Cazul a fost preluat recent de Parchetul Curții de Apel Galați, asta deoarece pe lista acuzaților sunt ofițeri care au competențe de poliție judiciară, iar anchetarea acestora nu putea fi făcută de o structură inferioară. 


Abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată, respectiv, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, tot în formă continuată sunt faptele care fac obiectul unui dosar ”fierbinte”, aflat de puțin timp pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați. Vizați de acuzații sunt cinci ofițeri ”de top” din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, urmăriți penal după ce Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne ar fi constatat, în urma unor verificări făcute în cursul anului 2018, mai multe nereguli privind modul în care s-ar fi făcut pontarea cadrelor, plata orelor suplimentare ori modul de acordare a salariilor de merit, avansările, transferurile și mutările în cadrul IPJ Galați.

Oficialii de la București au sesizat atunci Parchetul, care a întocmit dosar penal, cercetările vizavi de presupusele fapte fiind efectuate ”in rem”. După doi ani, deoarece calitatea de ofițeri de poliție judiciară a unora dintre cadrele vizate impunea cercetarea de către o structură superioară, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Potrivit surselor din cadrul acestei unități, la acest moment nu pot fi făcute publice numele și funcțiile exacte ale celor cercetați, decât în cazul în care stadiul anchetei sau măsurile dispuse ar afecta capacitatea de exercitare a funcției publice. Surse din cadrul anchetei au confirmat doar faptul că lista suspecților vizați acum direct de acuzații este formată din ofițeri din primul eșalon al comenzii IPJ, dar și din fruntea unor servicii strategice, tritrează VIAȚA LIBERĂ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...