Galațiul s-ar putea afla, din nou, la un pas de scenariul roșu

Date:

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată în România s-a transformat într-un fiasco, totul în timp ce tulpina indiană (Delta) a noului coronavirus este depistată în cazul tot mai multor persoane. Astfel, cum virusul se află pe un teren prielnic, valul al patrulea al pandemiei își face din ce în ce mai mult simțită prezența și în țara noastră.

Cercetătorul timișorean Octavian Jurma este de părere că noul val al pandemiei a intrat deja în a cincea săptămână de creștere accelerată și că trendul ascendent va continua și în următoarele șase săptămâni. Dacă previziunile expertului se vor adeveri, pe 12 octombrie județul Galați se va afla la doar un pas de scenariul roșu.Expertul a explicat că a aplicat un algoritm de calcul optimist.

Chiar și așa, însă, cifrele pandemiei nu arată bine deloc. Pe 12 august, județul Galați avea o incidență a infecțiilor cu noul coronavirus de 0,13 cazuri la mia de locuitori. Potrivit calculului făcut de Octavian Jurma, pe 24 august vom avea o incidență de 0,19, pe 31 august – 0,29, pe 7 septembrie – 0,44, pe 14 septembrie (la o zi de la începerea anului școlar) – 0,66, pe 21 septembrie – 0,97, iar pe 28 septembrie – 1,41 la mia de locuitori. Astfel, spre sfârșitul lui septembrie, ar urma să fim încadrați în scenariul galben. Pe 5 octombrie, incidența va crește la 2,05 la mie, iar pe 12 octombrie, la 2,93 la mia de locuitori, ceea ce ne va plasa la doar un pas de scenariul roșu.

Citește articolul integral în Viața Liberă

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...