Georgienii au votat cu partidul de guvernământ. Acuzații de fraudă

Date:

Potrivit romania.europalibera.org, premierul Irakli Garibașvili (stânga), președinte al partidului de guvernământ „Visul Georgian”, și fostul fotbalist Kaha Kaladze (dreapta) sărbătoresc câștigarea alegerilor locale, cu o miză uriașă pentru declanșarea sau nu a anticipatelor.

Partidul de guvernământ din Georgia a câștigat alegerile locale din 2 octombrie, urmărite îndeaproape de observatorii externi, care au reclamat mai multe nereguli.

Sacrificiul fostului președinte Mihail Saakașvili, care s-a întors în țară după 8 ani de autoexil știind că va fi arestat, doar pentru a impulsiona votul în favoarea opoziției, s-a dovedit inutil.

Votul din 2 octombrie s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de polarizată, rezultatele fiind văzute ca un referendum asupra guvernării partidului „Visul Georgian” și perspectiva de a se ajunge la alegeri anticipate.

„Visul Georgian” a trecut testul alegerilor locale, dar cu rezultate parțiale contestate. Rezultatul votului arată că ar depăși cu ușurință pragul la un eventual vot anticipat pentru parlamentare, pentru a evita astfel un acord de guvernare între partidul de guvernământ și opoziție.

Conform rezultatelor parțiale obținute de la toate cele 3.743 secții din țară, cu excepția uneia singure, partidul de guvernământ „Visul Georgian” a obținut 46,7%, potrivit rezultatelor Comisiei electorale centrale (CEC) din 4 octombrie.

Articolul integral, pe romania.europalibera.org!

Foto: RFE/RL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...