Hoţi cu bun simţ: au spart maşina, au făcut cumpărături cu cardurile furate, apoi le-au pus înapoi

Date:

Un hoţ s-a dovedit a avea şi un dram de civilizaţie şi a returnat păgubitului cardurile pe care i le furase, după ce şi-a făcut cumpărăturile pe banii acestuia. Galanteria l-ar fi ajutat, dacă nu s-ar fi sustras urmăririi penale şi judecăţii. Complicele său a fost condamnat cu suspendare. El a luat aceeaşi pedeapsă, dar cu executarea în regim de detenţie.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 15/16 septembrie a anului trecut, când Edison Gheorghe şi Ionuţ Creionaş au spart geamul portierei dreapta faţă a unui Opel Kombo. Din interior au sustras un portofel cu suma de 150 de lei, un chitanţier electronic şi două carduri bancare.

Înainte de a pleca cu bunurile furate, au scos din portofel actele personale ale păgubitului şi le-au lăsat în maşină. Apoi, au făcut cu cele două carduri 9 cumpărături mărunte, de ţigări, băuturi alcoolice şi produse alimentare în valoare totală de 679 lei, de la un magazin din rond Păcurari.

S-au întors apoi cu sacoşele la maşina spartă şi au lăsat pe bord cele două carduri. Păgubitul şi-a dat seama că şi acestea îi fuseseră sustrase atunci când aplicaţia de internet banking l-a anunţat de tranzacţiile efectuate. Chitanţierul electronic a fost predat poliţei după o lună de către mama lui Edison Gheorghe.

Acesta din urmă a fost reţinut după 10 zile, fiind judecat şi condamnat definitiv în februarie la 1 an şi 10 luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere. Judecătorii i-au acordat clemenţă, întrucât şi-a recunoscut imediat fapta şi a colaborat cu anchetatorii.

Creionaş însă a părăsit oraşul imediat după reţinerea complicelui său. A fost reţinut abia în martie, fiind judecat separat. În faţa judecătorilor, el a afirmat că nu s-ar fi sustras urmăririi penale, ci că ar fi fost plecat la Timişoara la o rudă, împreună cu concubina sa.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...