Hoţul satului, cu furturi dovedite şi recunoscute, lăsat liber să se întoarcă la furat

Date:

Acesta intra practic în văzul lumii, ziua mare, în curţile pensionarilor singuri sau neajutoraţi, de unde ieşea cu bunurile în spate. Cum au motivat judecătorii lăsarea acestuia în libertate?

Un bărbat bun de muncă s-a abonat practic la bunurile din gospodăria unei bătrâne, furând în repetate rânduri tot ce i-a căzut în mână. Constantin Vuza este cunoscut în sat pentru felul în care face rost de bani pentru băutură şi ţigări, dar nimeni nu s-a obosit până acum să-l reclame. Ca urmare, şi judecătorii l-au mângâiat pe creştet şi l-au condamnat cu suspendare.

În vârstă de 79 de ani, M.B. trăieşte singură în satul Picioru Lupului din comuna Ciurea. În dimineaţa zilei de 6 martie, femeia a plecat la un praznic în sat. Profitând de ocazie, Vuza i-a intrat în ogradă, furând un sac de 50 kg de grăunţe. Întoarsă acasă şi neobservând iniţial furtul, femeia s-a aşezat să se odihnească. A auzit câinele lătrând şi a ieşit în curte, cât să apuce să-l vadă pe Vuza părăsind ograda cu o sacoşă în mână. A strigat după el, dar nu a avut curajul să-l urmărească, temându-se să nu fie lovită. Vuza a fost oprit pe drum de un sătean, căruia i-a spus că cei 10 litri de ţuică din sacoşă reprezintă contravaloarea muncii pe care ar fi prestat-o la M.B. Pe 7 martie, înainte de răsăritul soarelui, bărbatul a mai intrat o dată în ograda femeii, plecând cu un sac de 30 kg cu hrană uscată pentru câini, o bormaşină şi o ruletă. Ulterior, femeia a mai găsit în spatele coteţului, pregătite pentru a fi luate, două sacoşe cu alimente, un sac cu pământ de flori şi un storcător de fructe.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...