Iaşul şi Brescia se bat pe politicianul italian prins în judeţ. Acuzat de fals, faliment fraudulos şi cămătărie

Date:

El are de ispăşit aproape 7 luni de detenţie pentru că a fost prins la frontieră cu acte măsluite. În Italia îl aşteaptă o sentinţă de peste 10 ani de închisoare.

Politicianul italian prins cu acte false la Iaşi va face puşcărie în România. Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au amânat miercuri extrădarea lui Gianpaolo Bellavita, în baza unui mandat european de arestare. Italianul va fi predat autorităţilor italiene după ce va ispăşi cele 6 luni şi 20 de zile de închisoare, în baza unei sentinţe date în luna mai 2018 de Judecătoria Oradea.

În octombrie 2018, magistraţii orădeni au emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare pe numele fostului politician Gianpaolo Bellavita. Autorităţile din Oradea l-au condamnat pe italian după ce în anul 2017 a prezentat documente false la un punct de trecere a frontierei.

“Instanţa dispune amânarea predării persoanei solicitate Bellavita Gianpaolo către autoritatea judiciară emitentă a mandatului european de arestare, Procuratura Republicii de pe lângă Curtea de Apel din Brescia, până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea la termen a pedepsei de 6 luni şi 20 de zile de închisoare, aplicată prin sentinţa penală a Judecătoriei Oradea, definitivă prin decizia penală din 2 octombrie 2018 a Curţii de Apel Oradea, şi anume mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Oradea”, au precizat magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...