INCENDIAR. Caraș Severin – Dunca și-a săpat singur groapa de 2,5 milioane de euro de la Consiliul Județean!

Date:

Exploziv mai de fiecare dată, Romeo Dunca a fost redus aproape complet la tăcere la finalul ședinței Consiliului Județean Caraș-Severin de ieri, când consilierul Ionuț Popovici a dezvăluit cum a pierdut instituția aproximativ 2,5 milioane de euro după intervenția, cel mai probabil ilegală, a președintelui CJ. Mai mult, puținele cuvinte cu care a încercat să demonteze că ar fi intrat în conflict cu legea penală îi sunt anulate de documente, fapte și specialiști!

„În 18 iunie 2021, domnule Dunca, ați venit în fața noastră și ne-ați solicitat să achiziționăm servicii juridice pentru un litigiu pe care Consiliul Județean l-a avut. Cu o săptămână înainte, pe 11 iunie, dvs. ați semnat un contract de asistență juridică cu un avocat, pe care l-ați invocat în timpul ședinței, fără a avea o Hotărâre de Consiliu Județean, prevăzută în mod expres în Ordonanța 26/2012. Să știe și consilierii liberali că, prin promovarea acestei hotărâri, dvs. voiați să acoperiți un gest, ca să nu spun o ilegalitate făcută! În contract e semnătura dvs.! Care este temeiul legal prin care dvs. v-ați asumat acest contract fără a avea Hotărâre de Consiliu Județean pentru reprezentarea juridică într-un proces în care Consiliul Județean a pierdut peste 2,5 milioane de euro?! Asta am votat cu toții! Și eu am votat ca un idiot această posibilă infracțiune! Trag un semnal de alarmă! Există posibilitatea ca această reprezentare juridică să fi dus la pierderea acestui proces!”, i-a strigat Popovici președintelui Dunca.

Făcut mic în scaunul de la prezidiu, Romeo Dunca s-a uitat minute bune în stânga, în dreapta, dar nimeni nu i-a putut șopti răspunsul salvator. „O să vă răspund în scris!” Secretarul general al județului, Darian Ciobanu, omul cu Legea în Consiliul Județean, a oferit însă răspunsul pe loc: „Ordonanța 26 spune că dacă există compartiment juridic angajat, Consiliul Județean nu poate achiziționa servicii juridice decât cu aprobarea forului deliberativ. Se face hotărârea, se face studiu de piață și se semnează un contract!” Clar pentru toată lumea!

Miză de milioane!

Dar iată care e miza în cazul de față și de ce Romeo Dunca, omul onest care a venit să dezvolte Caraș-Severinul, aproape că și-a înghițit limba. În mandatul lui Hurduzeu, Popovici și Nedelcea, Consiliul Județean a chemat în judecată firma Alpha Construct Sistem. Primul termen, în 31.01.2018, la Tribunalul Caraș-Severin. Sentința s-a dat în 28.01.2021. Consiliul Județean, reprezentat de consilierul juridic al instituției, a câștigat, firma fiind obligată să plătească peste 11 milioane de lei, plus penalități! Evident, Alpha Construct Sistem a făcut recurs. Pentru acest recurs, n-a mai fost bun juristul Consiliului Județean care câștigase în primă instanță! A fost încheiat contractul de asistență juridică despre care Popovici are toate motivele să creadă că a fost încheiat ilegal de Romeo Dunca. La Curtea de Apel Timișoara, administrația județeană a pierdut! Cele peste 11 milioane plus penalități s-au dus!

Articolul complet poate fi citit în EXPRESS DE BANAT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...