Începe valul 4? S-a aglomerat secţia ATI de la Infecţioase. 80% ocupată cu bolnavi de COVID

Date:

Peste 30 de suspiciuni de infecţie cu tulpina Delta la Iaşi, trimise pentru confirmare sau infirmare la Institutul Matei Balş din Bucureşti. În acelaşi timp, Secţia de ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva este ocupată 80%. Din cele 10 paturi existente pentru bolnavii de COVID, opt sunt ocupate, în condiţiile în care în ziua precedentă erau doar cinci.

„Deocamdată, la tulpina Delta, ca şi cazuri confirmate, rămân cele 11 diagnosticate la Bucureşti recent. În total, avem tot 34 de cazuri, de la primul caz confirmat şi până acum, dar există peste 30 de probe cu suspiciune de infecţie cu tulpina Delta date în lucru la Bucureşti“, a declarat Vasile Cepoi, directorul DS Iaşi.

La Iaşi, la Spitalul de Boli Infecţioase sau la Spitalul de Pneumoftiziologie, la testarea probelor se elimină suspiciunea de tulpină Alpha şi Beta.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.570 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, cu trei cazuri în plus faţă de ziua precedentă. În ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19. Dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore nu s-au efectuat externări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 923.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...