Incompetența crasă a administrației ieșene. Traficul rutier pe bulevarde a ajuns la un prag inuman

Date:

De ce nu pricep conducătorii Iașului ce înseamnă un metrou de suprafață? Pentru că nu se gândesc decât la viața lor de huzur și la averea personală.

Potrivit publicației ReporterIS, traficul din Strasbourg este mult mai puțin aglomerat decât în Iași. Nu ai mai mult de 5-6 mașini la semafor, în orice punct te-ai afla. Toată lumea circulă cu tramvaiul, de aceea cred că la ei media de călătorii pe zi a unei persoane e mai mare decât la Iași.

Una peste alta coșmarul pe care îl trăim zilnic în trafic are o explicație clară: incompetența crasă a întregii administrații ieșene, cu primar, consilieri locali și manageri. Traficul de pe bulevarde a ajuns la un prag inuman, nemaifiind întâlnită într-un oraș modern din Europa. Statul în mașină la 40 de minute/km este specific marilor aglomerări urbane din lumea a treia.

Mihai Chirica ne sugerează că ar trebui să mai treacă 10 ani ca să mai avansăm un pic. Unei asemenea  gândiri indolente și neputincioase noi, ieșenii, ar trebui să-i punem punct acum. Chirica mai dă 360.000 de euro unui studiu de transport care ar trebui să fie gata în 2023. Și nu ne va folosi la nimic. Un plan de afaceri pe mobilitate urbană îl faci în jumătate de oră. Știi exact ce costuri ai, ce trebuie făcut și ce venituri îți revin din dezvoltarea activității, pentru amortizare. În 30 de minute termini calculul.

Articolul integral, în ReporterIS!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...