Infecţia cu decibeli din cartierul Dacia: fosta Poştă a ajuns „No Man’s Land”-ul Iaşului

Date:

Mai mulţi locatari ne-au sesizat că de luni bune nu se pot odihni noaptea din cauza scandalurilor, muzicii şi gălăgiei de aici. Până acum mai mulţi ani, în clădirea aparţinând Romtelecom a funcţionat cu chirie Poşta Dacia. „Am renunţat, nu renta”, ne-a spus un oficial al Poştei Iaşi. Clădirea a fost ulterior vândută de Romtelecom unor privaţi, care însă parcă au intrat în pământ. Nici Primăria, prin Poliţia locală, nu face absolut nimic pentru a linişti spiritele în zonă.

Cei mai mulţi „locatari” ai clădirii sunt elevi chiulangii ai şcolilor din zonă sau tineri care petrec înăuntru până spre orele dimineţii, într-un vacarm şi o mizerie de nedescris. Clădirea fostului Oficiu Poştal din cartierul Dacia din Iaşi a ajuns o mizerie de cartier. Locul a ajuns o ghenă de gunoi, fiind transformat în loc de întâlnire pentru tinerii care chiulesc de la instituţiile de învăţământ din apropiere. Oamenii care locuiesc în zonă se plâng de gălăgia făcută de grupurile de elevi de dimineaţă şi până târziu în noapte. Maldăre de gunoaie sunt lăsate în urmă de tineri, iar întreaga zonă riscă să ajungă un focar de infecţie.

Camerele de supraveghere montate pe clădirea cu geamurile sparte nu îi descurajează pe tineri, care petrec ore bune acolo, deranjează locatarii cu muzică cu volum la maxim, fumează, consumă băuturi alcoolice. Reprezentanţi ai Poştei Române ne-au precizat că Oficiu Poştal Dacia a plecat de acolo în urmă cu zece ani. Clădirea ar fi aparţinut, în trecut, celor de la Romtelecom, iar între timp ar fi fost vândută, fiind în proprietatea unor persoane private.

Jurnaliştii ZdI, în vizită la Poştă

Jurnaliştii „Ziarul de Iaşi” au vizitat marţi seară fostul Oficiu Poştal de pe strada Vitejilor, din cartierul Dacia, pentru a verifica cele sesizate de locatarii blocurilor din apropiere. Oamenii care locuiesc în blocurile din jurul clădirii abandonate sunt nemulţumiţi de gălăgia zilnică care se aude dinspre clădirea părăsită. Grămezile de gunoaie lăsate în urmă de tineri fac din locaţie un focar de infecţie, iar locatarii se tem pentru propria sănătate. Printre zecile de doze de aluminiu de bere şi energizant, sunt şi numeroase pachete cu ţigări, lăsate în urmă de tinerii care îşi fac veacul acolo. Persoanele care trec prin zonă se uită de două ori înainte de a traversa zona spre casă, la ceas de seară.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...