Interlopii români, influenceri sub nasul Poliției. Sute de mii de vizualizări pentru Corduneni când dau cârnați la câini

Date:

Personaje cunoscute drept sefi ai unor grupuri infractionale organizate isi arata dispretul fata de lege si autoritati in postari Facebook, Instagram, Youtube sau TikTok urmarite de armate de admiratori.

Live-uri cu momente din viata lor sau amenintari pentru rivali, pot fi vazute “la liber” pe platformele de socializare. Iar aceste mesaje se viralizeaza instant, facand zeci sau chiar sute de mii de vizualizari, like-uri, share-uri si primind sute de comentarii.

Unii dintre ei par sa rivalizeze din punct de vedere al traficului pe internet cu vedete autohtone, recunoscute. De ce ii urmaresc romanii pe infractori pe retelele de socializare? Se pare ca o parte din vizibilitatea acestora vine si din stirile oferite de presa despre momente spectaculoase din viata lor, insa foarte multi sunt urmariti de tineri si adolescenti care fac din ei adevarati idoli, spun specialistii.

De ce ii urmarim pe interlopi pe retelele de socializare

“Informatia negativa atrage. La un articol de cultura nu se uita foarte multi. Gradul de cultura este scazut. Probabil ca doar un sfert din populatie este reprezentat de intelectuali, restul fiind in categoria medie si chiar sub medie. Ce citesc si urmaresc acestia din urma? Cancanuri. Toti interlopii si manelistii sunt pe prima pagina. Cancanul atrage, insa cel mai mult fap[tele cu violenta, pentreu ca acolo este sange, durere, teama. Este raul, iar acest rau atrage.

Oamenii cauta senzationalul”, a explicat pentru Ziare.com psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

Adrian Beleaua, live-uri pe TikTok despre tot ce face

Insa cel mai “influencer” dintre toti, pare sa fie Adrian Beleaua, fratele maic al temutului Costel Corduneanu de la Iasi.

In cea mai recenta postare pe TikTok a povestit ca isi va cumpara palmieri pentru curtea sa. Peste 35.000 de oameni au vizionat filmuletul, iar un alt video cu Adrian Corduenanu dand carnati la cainii din curti, a facut 258.000 de vizualizari si are peste 180 de comentarii. Unii internauti glumind ca le da mancare cainilor sa nu il latre noaptea.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...