Iulian Fota: Votul de blam al poporului către actuala clasă politică

Date:

Cred ca cel mai important eveniment politic intern al anului 2020 este votul de blam al poporului catre actuala clasa politica, catre partidele parlamentare care au gestionat Romania in ultimii ani.

Votul de blam s-a manifestat pe mai multe cai. In primul rand foarte scazuta participare la vot, aspect pe care vad ca-l ignoram cat putem. Mai ales ca el a venit dupa doua participari electorale spectaculoase, europarlamentarele si localele.

Ce s-a intamplat intre timp, de lumea nu a mai vrut sa iasa din casa? Pandemie era si in septembrie.

Al doilea vot de blam este aparitia AUR, sanctiune clara la adresa establishmentului politic actual. Aparent, pare ca romanii au votat un partid anti-sistem asa, “de ai dracului”. Dar de fapt si aici avem expresia unei mari nemultumiri.

Si in fine, al treilea vot de blam eu il vad in disparitia partidelor mici, a PMP si Pro-Romania. Sperantele puse in aceste partide nu s-au confirmat. S-au dovedit la fel ca cele mari. De ce sa ne mai complicam cu ele?

Daca adunam electoratul din spatele acestui vot de blam cred ca ne suprapunem peste acele 60-70 de procente din populatia Romaniei, oameni care spun ca tara merge intr-o directie gresita.

In toti acesti ani atitudinea poporului, pe chestiunile strategice, a fost fara de greseala. A sustinut puternic aderarea la NATO si UE, a acceptat sacrificiile generate de participarea Romaniei la razboiul importiva terorismului, a salvat prin vot tara din ghearele lui Vantu, ale USL sau ale lui Dragnea. A ingaduit si rabdat o clasa politica care se gandea din ce in ce mai mult doar la ea.

Si-a luat pana si lumea in cap pentru a ne mai lasa pe noi, cei din tara, sa rasuflam economic. Nu numai ca cei de afara nu ne-au cerut nimic dar ne-au mai si trimis o tona de bani , ca sa putem rezista economic.

Eu cred ca poporul asta admirabil se apropie de capatul rabdarii. Si nu vad prea multa lume sa priceapa asta. Mai ales acum cand avem atatea negocieri de facut. Poate ca in protocoalele astea care se tot negocieaza ar trebui inceput cu indemnul lui Barnutiu , “tineti cu poporul, toti, ca sa nu rataciti”! (Iulian Fota – șeful Institutului Diplomatic Român)

Image may contain: 1 person

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...