La 10 ani de când a fost dat în folosință, Pasajul Basarab din capitală încă nu are recepția făcută. Este ruginit, vandalizat, iar nodul intermodal arată deplorabil

Date:

Ruginit, plin de graffiti și cu elemente metalice complet afectate. Așa arată cel mai mare proiect de infrastructură urbană din România la 10 ani de când a fost inaugurat. G4Media arată că, la 10 ani ani de când Primăria Municipiului București a plătit pentru această investiție nu mai puțin de 255 milioane de euro, pasajul nu are nici acum recepția făcută.

Nodul intermodal arată însă cel mai rău. Are multe geamuri sparte, toalete vandalizate și insalubre, chioșcuri de informare turistică care nu merg și scări rulante nefuncționale de ani buni. Lifturile sunt singurele care merg însă în exterior sunt mâncate de rugină.

Specialiștii consultați de G4Media.ro susțin că fără a avea recepția făcută, lucrarea practic nu există în acte și prin urmare nu poate fi utilizată în condiții de siguranță.

„Inexistenta receptiei, înseamna că acea constructie nu a îndeplinit cerintele initiale din autorizația de construire, condițiile tehnice sau de siguranță, sau pur și simplu este o delăsare administrativă în a finaliza acest proces. Fără recepție, o construcție nu există. Ea nu apare în niciun document ca fiind finalizată și că poate fi utilizată în condiții de siguranță de către cetățeni.”, este de părere Dragoș Dincă, profesor universitar în Administrație Publică, SNSPA.

Articolul integral, pe G4Media.ro!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Distribuie articolul

Subscribe

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a decis suspendarea popririi...

Proiecţie #Dog Poop Girl la Amfiteatrul TNB, de Ziua Cinematografului

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti (TNB) transformă...

Un nevăzător din Oradea a obținut permisul de conducere cu complicitatea soției, care l-a denunțat după divorț

Doi orădeni, foşti soţi, sunt judecaţi pentru fals material...